קהילה לנפגעות טראומה מינית ענבלים ראשון לציון

קצת עלינו
היסטוריה
היחידה לנפגעות בראשל"צ נפתח בספטמבר 2020.
קהל היעד
נשים צעירות בילדות או בגיל ההתבגרות. הנשים סובלות מהפרעות תפקודיות ורגשיות חמורות, וחלק ניכר מהן נמצא בסיכון מוגבר עקב ניסיונות אובדניים והתנהגויות הרסניות נוספות. הדיירות נקלטות ב"יחידה לנפגעות טראומה מינית" והן משתלבות בדיור לפי שלוש האפשרויות הבאות, כאשר כל אפשרות מציינת שלב באינטנסיביות המעורבות הנדרשת מבחינת כוח האדם המלווה את הדיירות (בסדר של אינטנסיביות יורדת)
יחידות דיור בקהילה בליווי אינטנסיבי:
בקהילה מספר דירות. בכל דירה מתגוררות עד 2 דיירות. הדירות ממוקמות במרחק עד קילומטר אחת מהשנייה ובקרבת מקום נמצאת דירה עבור הצוות המספק את שירותי השיקום. במסגרת זאת ניתן הליווי בכל ימות השבוע, לעומת היחידות האחרות בהם הליווי מתקיים רק בימי חול.
יחידות דיור עצמאיות בליווי אינטנסיבי:
ביחידות אלה מתגוררות דיירות בגפן, מאחר והן אינן מעוניינות להשתייך לקהילה, אולם זקוקות לליווי אינטנסיבי. הן עצמאיות יותר מהבנות בקהילה אך זקוקות עדיין לעזרה, תמיכה וליווי של הצוות, אשר מאפשרים להן בניית אמון עם הסביבה, לימוד שליטה בסימפטומים ולימוד מיומנויות של ניהול משק בית עצמאי.
דיור מוגן ייחודי- בליווי באינטנסיביות נמוכה:
דיור מוגן בו הדיירות משתלבות בחברה, ומקיימות קשר, לפי הצורך, עם אנשי הצוות.
הצוות המטפל
הצוות המספק את שירותי השיקום מורכב ממדריכות שיקומיות וממתאמות טיפול. המדריכות השיקומיות מקיימות קשר יום יומי עם הדיירות, נפגשות איתן לשיחות אישיות, מלוות אותן לפעילויות מחוץ ליחידה לנפגעי טראומה מינית, ופועלות להדרכה והכוונה למען מימוש תוכנית השיקום האישית, הנבנית עם כל דיירת. מתאמות הטיפול (עובדות סוציאליות) פוגשות כל דיירת פעמיים בשבוע לפגישה פרטנית, והן אחראיות על גיבוש תוכנית השיקום, הקניית מיומנויות הנדרשות לשיפור התפקוד וניהול הסימפטומים. בנוסף, הן מקיימות קשר עם המשפחות והקהילה המקצועית.

כל הצוות אשר מלווה את הדיירות בקהילה עובר הכשרה והדרכה ייעודית לעבודה עם נפגעות טראומה מינית.
הייחודיות של המקום
בניית המערך באופן המאפשר נגישות מידית לצוות מאפשרת מגורים בקהילה תוך מתן תמיכה אופטימלית, מותאמת אישית, לכל דיירת. מטרת הצוות המלווה את הדיירות הינו לסייע להן למצוא את דרכם האישית לצמיחה ולהתפתחות, באמצעות תוכנית שיקום אישית ייחודית. התכנית נבנית בשיתוף פעולה מלא של הדיירת, תוך הקשבה לרצונותיה, משאלותיה ויכולותיה הייחודיות. הצוות עובד איתן על יצירת מוגנות אישית ופיתוח מיומנויות של קבלת החלטות נכונה לצד הבנה של דפוסי התנהגות פוגעניים.
לצאת מהקופסא
"הסלון" – זהו מרחב פתוח המתקיים פעם בשבוע במשרדי היחידה ומהווה אפשרות לקיים מפגש חברתי ולהפיג את הבדידות שמרגישות הדיירות. יש הרשמה מראש למפגש ובזמן הפגישה יש פעילויות שונות המתקיימות ביוזמתן של הדיירות.
עוד משהו
מפגשי הצוות הקהילתי בענבלים נועד להוות רובד נוסף בעבודה השיקומית דרך עשייה חברתית פנים קהילתית ודרך עשייה חוץ קהילתית בתוך השכונה בה הן גרות. אנו מאמינות כי פיתוח תחושת אחריות, תרומה ועשייה חברתית עשויות להיות נתיב משמעותי ומשלים עבורן בתוך העבודה השיקומית. הצוות הקהילתי הינו צוות חשיבה משולב של דיירות ומדריכות אשר נפגש פעם בחודש לתכנון אירועים וערבים לכלל דיירות ודיירי המערך.
אשפוזי בית פסיכיאטרים
מחוז דרום